Det hände att jag erbjöd mina tjänster som mormor åt mitt 4-åriga barnbarn i Stockholm. Vi skulle vara ensamma i 11 dygn.

På morgonen åt vi vår frukost och sedan gick vi iväg till förskolan. På vägen vinkade vi på Bagaren som vi kunde se genom skyltfönstret. Det såg verkligen frestande ut med alla sockrade bullar, äppelkakor, chocolatechipcakes etc. Vad kunde göra en mormor och lite flicka mer motiverade att sköta sig ordentligt hela dagen mot löfte om ett besök hos Bagaren när vi skulle gå hem.

Vid hemgång gick vi in hos Ingrids – Bagaren och valde något som vi ville ha. Sedan gick hem med vår påse och var nöjda och glada. Vissa dagar kom vi så sent att det var slutsålt. Vissa dagar bakade de inte våra favoriter. Men det höll oss över ytan och vi klarade att vara ensamma utan bekymmer men det blev ju förstås några avvikelser från normallivet. Vi bestämde att det skulle vara vår Hemlighet!

Nu hoppas jag att inte Mamma läser detta speciella inlägg!

För min del blev det långa promenader runt Stockholms innerstad ut på Djurgården som är fantastiskt vackert oavsett årstid! Det är lite sen vår i år men lite snödroppar tittar upp och när solen äntligen visar sig blir det varmt på en gång. Då kunde man se solälskare sitta på rad mot en husvägg som vårfåglar på en elledning. Jag lämnade vinterkappan hemma och lånade dotters snygga vårjacka och kände mig lycklig och glad i sinnet. Vad mer behöver man. Jo ett par bra skor!