Vi äter fina frukost på hotellet utom en dag när vi missar tiden. Då blir det istället Barcelonas godaste Creps. Det var de bästa creps jag någonsin fått. Bra service trevlig hjälpsam personal/ägare. Mitt i stan om ni kommer hit. www.crepsbarcelona.com. Authentic Creperia Bretona.

Det blir mycket affärer och lite shopping. Men stan är spännande att promenera runt i. Det händer något runt varje hörn. Mycket kulturellt. Unga hoppfulla konstnärer och gamla godingar.

En kväll besöker vi Gaudi House. Det var mycket speciellt att få komma in och se huset från insidan och dessutom få en väldigt trevlig och givande guidning. Allt slutade med att vi kom ut på taket och fick se

Ljusspelet över alla alster där. Sedan blev det ett glas cava och vi gick därifrån uppfyllda av Gaudi!

Detta kan rekommenderas för alla som vill uppleva något extra i Barcelona!

Vi gick till National en galleria med många restauranger och barer. Mycket blandning på människor och bra stämning. Där kan alla hitta sin favorit!

Vår sista dag i Barcelona beger vi oss till stranden! Det är inte långt bort. Här kan man bada mitt stan.

Vi kommer hit lagom för lunch och det blir en festlig lunch idag. Vi dricker vin och blir glada! Vi går in i en skoaffär som ser väldigt annorlunda och rolig ut och snart dansar vi ut till den medryckande musiken med varsin påse skor i handen!

Vi går upp mot centrum i stan när det plötsligt kommer världens åskskur. Regnet vräker ner. Folk tar skydd i tunnelbanenedgångar, caféer, affärer och restauranger/barer blir överfulla med blöta människor. Efter någon timme är det som vanligt sol och fint igen!

På kvällen besöker vi en brittisk pub och där är det tjo och tjim som brukligt med britter. Vi går snart till hotellet. Vi sätter oss och pratar lite om oss barnen barnbarnen och om livet. Vi tackar varandra för fina trevliga dagar och hoppas att vi ses snart igen. 

På morgonen stiger Julia upp kl 0500. Jag sover en stund till och äter frukost på hotellet och beger mig sedan till stationen. Redo för take off!