. . den låter sig inte lockas eller fångas av oss människobarn som längtar efter sol och värme för att få njuta efter en lång mörk kall blåsig och mycket tråkig vinter. Den följer sina egna vindar och moln som styr vår dag den ger inte efter för några schabloner som vi funnit på att nu ska våren vara här när vi passerat den 1 april!

Visst längtar vi bort ännu mer när det är så nära. Jag ger mig iväg! Jag möter regn men också skogar med vitsippor lite vilda körsbärsträd som stora vita bollar i den annars helt sovande skogen. Vägkanterna kantas rikligt av gula och vita blommor. Resan går vidare och det blir inte mycket mer av vår men man gläds åt varje litet tecken!  

Paris vårens och kärlekens stad tar emot med öppna armar vackrare än någonsin. Pyntad och stolt över ett OS som kommer! Kvällstid lyser hela stan. Jag promenerar runt runt och bara njuter trots en och annan regnskur och lite mulet väder. Plötsligt är solen där! Alla människor ler och njuter så fort hon tittar fram. Vi åker till Monet’s trädgårdar och hus. Det blir en underbar dag med sol och vårblommor i överflöd ingen trängsel. Ja, här kunde jag nog förstå att han ville bo och måla. Vi har en picnic vid floden Seine och njuter i solen av goda franska delikatesser i mångfald och vin som värmer oss lite. 

Tillbaka i Paris besöker jag Sacré-Coeur, Montmartre, Museum, Jardin des Tuileries och Père-Lachaise kyrkogården och andra kända och mindre kända attraktioner. Paris bjuder på så mycket det är inte möjligt att få in allt på en resa. Välja ut några besöksmål och låta det andra vänta till nästa gång. Gå gå gå men när du blir trött är det skönt med en tunnelbana som tar en tillbaka till hotellet. Smaka på Paris på café och restaurang välj bort turist ställen och våga dig in bland fransmännen och fransyskorna. Kvinnor som ska vara föredöme för oss alla. Det känns lite friare och bekvämare numera än för 50 år sedan. Kanske är det modet som förändrats och vi med det. Jag såg mycket Second Hand speciellt på trendiga unga kvinnor det var gamla pälsar med cowboyboots och kortkorta kjolar uppknäppt päls naturligtvis och makeup efter dagens norm. Så snygga så inspirerande! Inte de minsta vulgärt eller to much.

Dagarna räcker inte till kroppen är helt slut av allt vandrande och tidiga mornar och sena kvällar men det blir dags att lämna ta med med all glädje inspiration och våren som kom med hem.