Jag tänker på en tid när en väggalmanack var ett måste i varje kök eller kontor. Jag minns att man fick gratis almanack på ICA på den tiden. Det var ju före den digitala revolutionen. Det var också före me too-revolten!

Min morbror, ensamstående ungkarl, kvar i fädernesgården sedan min uppväxt en favoritmorbror. Han var alltid snäll och tittade till oss barn som hälsade på så att inte någon olycka skulle ske. Det var liv och rörelse på gården med djur och människor i ständigt arbete. Min morbror rökte John Silver cigaretter vilket var mycket spännande under en period för oss när sådant var förbjuden mark på grund av ålder. Han rökte ända in till fingrarna brändes och de var också gulbruna efter många år. Men under ålders höst besökte jag honom som vuxen och pratade minnen med honom. Då brukade jag åka till honom med en julpaket. Den bestod i 4 starköl, 1 snaps, 1 pkt kaffe och en väggalmanack. Det uppskattade han. Besöket var nog det bästa tror jag. Han levde ett stilla ensamt liv. Jag arbetade vid den tiden på en industri där man fick en väggalmanack varje jul (om man ville). Det var en almanack med bilder på unga vackra flickor. Dessa almanackor kunde man se på många kontor och arbetsställen på den tiden.

Morbror fick alltid en sådan. En jul när jag kom kunde jag se att han glömt vända blad och fel månad var uppslagen. Jag påpekade det och att han nu kunde hänga upp den nya efter nyår. När jag tittade närmare såg jag att det var en 2 år gammal almanack. Jag tänkte att nu börjar han bli gammal och har inte koll på tiden. 

Jag säger: Det är ju en gammal almanack du har på väggen. Då blir det ju fel datum.

Han säger: Nää det är nästan likadant varje år så det går bra.

Jag: Men det är juli månad och nu är det december.

Han: Ja men jag tycker att hon i juli är snyggast.

Ja, så kan man också få glädje av en almanack. Numera finns det väl inga med damer men det var inte så länge sedan. När företaget slutade med damer i almanackerna slutade jag ge honom någon efter något år för de blev inte använda. Flickan från Juli 1996 hon fick sitta kvar på väggen.