Nu börjar den bästa tiden för att vara ute och se naturens förändring. Samtidigt får jag min dagliga motion. Jag vandrar och cyklar hela sommarhalvåret. Det är en glädjefylld träning då man också möter en ny årstid och andra vandrare.

Under perioden oktober till april går jag varje vecka på styrketräning och yoga. Ibland blir det vatten gympa som är en jätterolig träningsform. Allt tillsammans gör att jag håller mig i form och vid god hälsa. Men nu torkar det upp och är lite vårliga vindar som möter oss utomhus. Jag har en app i telefonen som mäter steg och km. Det är både trevligt och en utmaning att mäta vad som är presterat. Allt eftersom solen stiger högre ökar jag på sträckan som jag går. Jag kan också öka takten! Jag går med stavar ibland och det ger en liten extra skjuts.

Det enda du behöver är vettiga kläder för alla väder och bra skor. Skor med bra stöd för foten och stabila för balansen med bra sula som har ett bra grepp. Det kan fortfarande vara lite slirigt på stigarna med rötter och vattenpölar i skogen. Packa en liten ryggsäck med en frukt eller lite nötter vad du tycker om. Ta en fika och njut på en plats som du känner är för dig. Ta en bok sitt och läs ostört på en bänk eller stubbe. Bjud med en kompis och gör dagen till en utflykt som blir till ett bra minne att spara för vinterns mörka dagar. Glöm inte solkräm!

Kanske skaffade du dig en fyrbent kompis under pandemin. Då är det dags att ni nu utforskar världen tillsammans. Bästa sättet att få kontakt med andra är att ha en gullig hund med sig. Kanske minns ni filmen ”Hundtricket”.

Stella
Öllöv Skälderviken