Frukost kaffe! Min vän följer mig till tåget. Det är pendeln in till Amsterdam. Allt bagage är med 1 2 3! Stiger på och resan börjar med ett tåg som ska ta mig till Bryssel. I Antwerpen blir det något fel på den automatiska dörröppnaren och alla som ska stiga av står redo med sina väskor och alla som ska stiga på står utanför på perrongen med sina väskor! Ingen kommer ut ingen kommer in. Efter en halv timme så kommer någon jour tekniker som kan fixa allt och alla blir glada men vi är försenade! Nu blir det att byta i Bryssel till ett tåg som går via Kortrijk – Lille/Flanders – Paris Nord. I Bryssel får jag ny biljett och får köpa en ny platsbiljett. Men de tog tillbaka den som jag köpt och inte utnyttjat så det blev bara 20 €. Här nere är platsbiljetterna mycket dyrare om du ska åka med de stora tågen – snabbtågen. Ca 25-32 €. Jag var lite orolig för bytet i Paris. Men det gick bra. Tack vare otroligt bra skyltat! Och tack till min svärdotter och hennes syster som gav mig vägledning innan jag lämnade Sverige. Det gick som smort i Paris. Tunnelbana och tåg. Allt klaffade och jag är på tåget till Avignon. Nu p gr a förseningar måste jag avboka det hotel jag bokat. Jag kommer inte att kunna komma dit ikväll. Det blir att boka ett nytt hotell i Avignon. Det går bra och jag bokar ett centralt mycket trevligt litet välskött hotell med bra service.  Garlande Hotel, 20 Galante, 84000 Avignon, www.hoteldegarlande.com

Jag får min frukost där nästa morgon och det är väl genomtänkt med ekologiska och hembakade produkter. Jag ber att få lämna min rullväska där och komma tillbaka efter vandringen för att stanna två dagar och se mig omkring i Avignon.

Min rullväska har gått i lås utan min hjälp och det är ett problem men det får jag lösa när jag kommer tillbaka. Dusch och i säng!  

Det är midnatt!

Att tänka på när du reser med tåg!