Så tar jag då äntligen bussen mot de södra bergen , Grand Luberon. Jag åker till Apt där jag tänker starta min vandring. Jag ser inga skyltar frågar runt bland människor och ingen vet var ledmarkeringarna är. Till slut kommer en australiensare och visar mig vägen.

Det är varmt idag. Det är uppåt uppåt uppåt som det naturligtvis är i bergen. Sista delen av vandringen är väldigt fin och har börjat plana ut. Går genom tallskogar och lavendelplanteringar som inte gått i blom ännu. Det är branta bergssidor så det gäller att hålla rätt kurs så man inte kommer ner på fel ställe. Jag kommer ner till en liten by Buoux och strax därefter hittar jag mitt bokade boende för natten. Detta är den södra delen av region Vaucluse. Här finns det mycket vackra bergsområden att vandra i. Det finns mycket bra hjälp att få via www.rando-Vaucluse-Provence.com och Vaucluse Tourisme och Provence Guide. Närmaste större stad är Avignon och Marseille.

Mitt första boende i bergen är Auberge des Seguins. Ett ställe i dalgången som ligger vid vägs ände. Hit kan du också ta dig med bil. Det finns bra restaurang, pool och en underbar atmosfär. De arbetar med ekologiska råvaror i köket och maten är provensalsk  och mycket gott, allt till ett bra pris. Du kan välja att bo i sovsal eller eget rum. www.aubergedesseguins.com. Hit kommer jag gärna igen. Enkel och lugn plats med höga bergssidor runt om. Jag klarade mig bra på engelska och lite kroppsspråk. Idag blir det inte stora problem i Frankrike även om du inte pratar franska. Jag stannade två dagar och kunde gå en liten vandring upp till Buoux. Många gäster är klättrare och några kommer för avkoppling och kortare vandringsturer. 

När jag sedan fortsatte upp i bergen gick jag förbi ett gammalt försvarsanläggning Fort Buoux. Frankrike är fullt av gamla militäranläggningar och slott. Ibland förfallet och obebott ibland tillvaratagit för annan verksamhet eller som minnesmärken. Det finns mycket historia här. Intressant. Dagens vandring går till Lourmarin. En trevlig liten stad med ett slott som man kan besöka. Vingårdar och olivträd med vallmoblommor omgärdar hela trakten.

Nattens härbärge är mycket enkelt. Utedass bl a. Det var det enda lediga på min väg. Det var långt till restaurang så kvällens middag bestod av en liter jordgubbar och medhavda nötter (nödproviant) och en starköl. Passar för bilburna gäster som kan ta sig till centrum för middag. Jag orkade inte det! En bra planering kan man inte nog uppskatta efter en dags vandring. 

Min vandring är tänkt att gå via Cadenet – Lauris och västerut mot Merindol. I Forét des Cèdres vandrar du genom underbara cederskogar. Det är svalkande och skönt. Det har blivit en värmebölja här och det är nästan för varmt att gå i dalgångarna. 30 grader!Väl framme i Merindol en liten stad så typisk för Frankrike. Jag måste hitta vatten mitt är slut och affären är lunchstängd. Men en bar med vatten och Campari det har de och den är öppen hela dagen vilket är ovanligt. Så efter många timmar slår jag mig ner och njuter av skuggan och inväntar tiden för incheckning på mitt boende. Inatt bor jag hos en ensamstående kvinna med tonårsdotter som talar engelska. Allt är tipp topp nyrenoverat och snyggt med WC inne vilket jag nu uppskattar lite extra. Kommer du med bil kan man parkera på gården som är låst på natten. Detta boende hittade jag via Booking.com, Chez Nous, Prisvärt! Idag har det varit 28-30 C gr varmt. Överväger att ta bussen till Cavaillon. Vi får se hur det känns imorgon!