Vanor är både positivt och negativt. Bra vanor, Dåliga vanor! Det är så lätt att fastna i vanor som inte tillför något för att må bra. Titta på film eller annat på TV sent på kvällarna. Efter 22.00 är det förlorad tid för att din kropp och knopp ska få det som den behöver. Själv är jag en nattuggla gärna uppe sent. Jag bestämde mig för att förändra detta till det bättre. Nu lägger jag mig även om jag inte är riktigt trött vid 22-22.30. Då vaknar jag tidigare och är fräsch i huvudet och kroppen bejakar min nya rutin. Dessutom får jag vid den här tiden på året se hur solen kryper upp i öster stiger över hustaken som glittrar av daggen och börjar värma upp jorden så att alla växter vaknar och vill sätta skott. Det påverkar dig hela dagen att du har sovit bra. Om du inte redan har en rutin att ta en magnesium tablett på kvällen börja med och det finns också andra naturliga hjälpmedel för att somna. Räkna får? Nja? Jag brukar försöka lyssna till min andning som jag tränat på under mina yogapass. Det hjälper mig att försöka släppa allt som vill göra sig påmint i mitt huvud. Jag läser alltid i sängen innan jag släcker. Helst någon roman som är lugn och mysig som ger mig ro. Inget som pockar på min nyfikenhet ”hur ska det gå”? Om jag ändå inte somnar stiger jag upp och dricker ett glas vatten dock ej iskallt det gillar inte magen vid den tiden. Ni minns väl Härenstams ”Vaktmästaren i magen”!

Andra goda vanor kan vara att ha bra matvanor. Ät det du tycker om! Onyttigt? Tillåt dig någon gång då och då! Var snäll mot dig själv! Växla gärna då blir det roligare! Om du äter grötfrukost mån-ons-fre då kan du få något annat de andra dagarna något du kanske tycker bättre om. Dessutom är gröt nyttigt och billigt. Jag har arbetstidsrutiner. Måndag till fredag lunch är jag ganska strikt med vad jag stoppar i mig men inget ska vara maniskt livet ska ju vara gott att leva. På helgen är det fritt fram för favoriterna. Söt och salt, druvor och malt! Då kan man längta till helgen! Längta är kärlek! Härligt att bära med sig! Livet blir lite större och du gör det större när du styr ditt liv ditt du vill. Alla kan om än bara lite förändring till det bättre så är det din egen seger över dina vanor och du kan känna din styrka och kraft i den förändring som du har gjort för dig själv!

Så låt oss börja med en liten förändring i taget! Vilken vill Du börja med?