Bada – din kropp och knopp kommer att bli glad! Du kommer känna dig ny! Bad året runt är en hälsofaktor som jag tror på. Du utmanar dig själv mentalt och kroppen fysiskt. Det är nästan alltid kallt vatten här i Skandinavien. Om du börjar sommartid så är det lättare att fortsätta fram igenom hösten vintern och snart är det sommar igen. Under de kallaste vintermånaderna är det också underbart att gå till ett kallbadhus och ta en bastu innan badet under badet och efter badet. Då är det ofta delat mellan män och kvinnor. Vi badar nakna och det är alltid några ”veteraner” som kan vägleda de nya rätt. En trevlig stämning och avslappnat och meditativt bad kan du alltid ha. Vill du vara social så är det alltid någon som känner detsamma. När solen kommer på våren och det blir varmare att sitta skyddad i ett hörn och njuta dukas det ibland upp kaffe och bulle som man har tagit med själv.

När sommaren kommer är du tidigt redo att simma ut i det något kalla kyliga vattnet som snart är uppvärmt igen.

Jag började mitt vinterbadar-liv när en kär väninna tog mig med och introducerade mig. Sedan badade vi tillsammans varje torsdag i många år och vi hade en härlig vänskap byggd runt badet. Numera badar jag själv. Min väninna är borta och jag saknar henne mycket och har ännu inte kunnat ersätta henne. Stina bästa väninna du är ändå alltid med mig på och i badet. En dag kommer någon ny vinterbadare som jag kan lotsa rätt för att få uppleva det fantastiska hälsobadet!

Bada – din kropp och knopp kommer att bli glad! Pålsjöbadet är mitt favoritställe under vintern!