Så blev det då dags att bestämma sig. Vandra eller inte denna höst?

Visst blev det vandring. Inte något jag kan motstå. Hösten är bästa tiden enligt mig. Då blir sommaren lite förlängd. Om du väljer att åka söderut. När vi kommit in i oktober börjar de svenska fjällen att bli lite väl kyliga och blöta för min del.

Som tidigare väljer jag att vandra med www.pathfinder.se. De har inte gjort mig besviken någon gång och så inte denna gången heller. Jag bokade El Ports där jag tidigare gått men denna gång lite djupare in i nationalparken. Det är härlig skiftande natur allt från pinjeskogar ekbackar och stora ängsmarker med får och kor. Det blir dessutom inte så utmattande att gå då skogen ger skugga och bra skydd för solen. Varmt nog ändå kan jag säga när du ska upp upp upp och över något pass! Vi blev en bra sammansvetsad grupp på bara några dagar. Alla var med och tog del.Trots lite olika förutsättningar. Det var vår utmärkta guide Ignacio som styrde gruppen till en enhet och höll oss uppdaterade med all sin kunskap om berg, växter, djur och landets historia som är otroligt varierad och spännande.

Tack alla ni som deltog och ni som planerat och genomfört resan.

Lite bilder från resan förstås!