Jag har sökt på nätet efter ett hotel som jag skulle vilja bo på jag bestämmer mig för bussen och kommer till Cavaillon och söker genast upp Hotel du Parc. www.hotelduparccavaillon@com. Ett mycket trevligt hotell med fantastisk personal. Jag bor högst upp på rum 28. Många hotell i gamla byggnader har inte alltid hiss till alla rum. Det kan vara bra att tänka på. (theoriginalshotels.com

Nu går jag ut för lunch för jag har inte fått någon frukost idag. Jag frågar mig fram till en bra restaurang. Och visst är den bra! Bäst i stan! Sedan går jag tillbaka till hotellet för att ladda telefonen och vila lite. Har haft problem med telefonen de senaste dagarna. Lite orolig . Batteriet tar slut – så snabbt – och det är lite stressigt när jag använder den för att hitta mina boende. Jag tar mig ut på stan för att köpa ett par byxor. Jag har ju bara vandringskläder nu och är i stan. Min väska med stadskläder står ju inlåst i Avignon. Jag hittar två par byxor och en dress. Blått och vitt, orange och illgrönt. Jag går ut på stan färgglad i min nya dress.

För er som följer er ”Annjetta” så tog jag en vårbild av Platanerna som hon tycker om som växer stora och härliga som skuggparasoll vartän hon vänder sig. Här hade de inte slagit ut ännu.

Inatt drömde jag om en trevlig arbetskamrat jag haft i många år. Det var lite speciellt så jag sms:ade henne och fick svar och det var så speciellt att jag hade drömt om henne just nu. I drömmen var vi på en fest på ett stort hotell där vi båda har varit många gånger tillsammans och två dagar innan hade hon tillträtt en tjänst där på hotellet. På festen var det endast kvinnor massor av kvinnor! Alla var klädda i svarta kostymer eller baddräkt!!! Det var god stämning och man kunde höra bruset av många röster och fnitter när det skålades i bubbel! Jag väntade på min vän men hon dök inte upp. Festen var en dröm men jobbet var verklighet! 

På ett café pratar jag med ett par som också varit runt i det här området. De rekommenderar en liten stad som är värd ett besök Gordes, den ligger lite norrut härifrån och jag har ingen möjlighet att åka dit nu och ännu mindre tid för att vandra dit. Den får bli ett stopp på nästa äventyr kanske. I Cavaillon får jag också lära mig att en stadens son är Jean Paul Gaultier, designer med mode och parfym i en flaska som avbildar en kvinnokropp och en manskropp. Ingen har väl missat den! Den var min favorit i många år! 

Fin frukost på det trevliga hotell du Parc. Jag tjyvar lite bröd och Yoggi för nu ska jag ut och åka tåg till Avignon. Goda ”prinskorvar” här. Svåra att tjyva!  Min rygg är lite öm sedan vandringen och det känns skönt att få vila några dagar. Det är söndag och stationen är inte öppen för försäljning av biljetter. Ska jag tjyvåka?  Leende och blå ögon fungerar inte lika bra längre. Nej jag frågar några som ser ut att veta.  De förstår min prekära situation och säljer en biljett till mig. Så köper de en ny till sig själv på nätet. Det är fantastiskt att träffa okända människor och man får mer hjälp än man kan önska. Det händer hela tiden. Anna som blir min biljetträddare hade helt rätt i att det ofta är kontroller på tåget. Visst kom de och kontrollerade och det var både konduktör och polis. Jag kan inte vara mer tacksam! Å andra sidan kostade det bara 15€ att åka utan biljett och hemma i Skåne kostar 1000kr. Paret lovade att köpa biljett när de kommer till Sverige.

Livet är fint en söndagmorgon när gubbarna sitter med en kopp espresso på sitt favorit café och damerna är uppklädda med hårklämma i håret på väg till kyrkan, en ugn flicka åker rullskridskor någon rastar sin hund och luften är fräsch och lite kylig från natten. Mina biljettvänner är omtänksamma och kommer för att visa var vårt tåg ska gå. 

Väl i Avignon äter vi lunch tillsammans jag ger min bloggadress för att ev kunna ha kontakt i framtiden. De vill gärna åka till Skandinavien.

Jag går för att Cheka in hos Hotel Garlande. Lyckas öppna väskan och så var det problemet löst. Det är ju väskan som jag ska använda nu. Bravo!