Barcelona – Jullan och Jag!

Vi bor på Gran Hotel Calderon, mitt stan. Efter en eller två drinkar på hotellets takbar ger vi oss iväg för att äta en Paella. Julia berättar att vi är bokade heldag för sightseeing imorgon.

Det blir spännande och bekvämt. Jag som brukar gå runt städerna och utforska dem själv efter karta. Jag har varit i Barcelona tidigare men inte Julia så hon får bestämma och betala.

Vi får se OS monumentet uppe på Parc Montjuic som också bjuder på en härlig vy över staden och Medelhavet. Vi ser Katedralen vid havet som är känd genom Ildefonso Falcones bok med samma namn. Eglesia de Santa Maria del Mar. Vi besöker Sagrada Familia som är ett otroligt underligt och fantastiskt byggnadsverk som fortfarande är under byggnad. Vi avslutar med 

Guell-parken som inte är lika underfundig men väldigt trevlig och spännande. I Barcelona handlar allt om Gaudi!

Det är Julias födelsedag idag! Hurra! Jag sjöng och gav paket från Sverige imorse och nu ska vi gå till en jättespännande Restuarant iKibana, Japanese & Brazilian fusion. Månne blir det mer skönsång där? Vi har snyggat till oss och ger oss iväg. www.ikibana.com.

Vi äter en otrolig middag med 7 rätter och så himla gott! Inte smått plock. Efter 5 börjar vi bli mätta!

Jättegod Cava och fint vin och vi bara njuter. Trevlig personal som ger mycket bra service. Å tänk de visste att 

Julia fyller år idag!!!

Vi känner oss i form för att gå tillbaka. Det går bra och vi hittar rätt hotell men det tar en timme. När vi  kommit till vårt rum skypar Julia med Texas sedan däckar vi!