Tar lite bilder på Rhône! Fin utsikt! Nästan lite regn i luften. Jag tar ett glas Côte du Rhône. Vad annars kan passa bättre här! Avignon är en populär turiststad. Den är starkt kopplad till tiden då Påven hade sitt residence här under 1300-talet. Påvarnas palats är världens största gotiska byggnadsverk. Staden är gammal och vacker och sliten men mycket charmig. Väl värt ett besök! När regnet stillnat går jag till hotellet för att sova.

På morgonen tar jag för mig av den speciella frukostbuffén. Har bestämt att idag ska jag gå till Avignon Villeneuve, Jardin de LÁbbaye. Det är ett gammalt slott och fort. Som ligger högt med magnifik utsikt. Trädgården är misskött men den har säkert varit vacker en gång. Nu är det konstutställningar i en del av slottet. Går runt och njuter av stillhet och utsikt.

Jag går ner till det lilla torget och beställer en flaska vatten och en espresso. 4 äldre män sitter mittemot. Och de har sin söndagsträff. Jag tittar på dem de har en hel flaska som de fyller på med hela tiden. De är inte SÅÅ gamla. De ser mig och att jag tittar på dem. Så som de gentlemän de är bjuder de mig. Votre santé! Gott skratt! Män….Så söta 70+ men flörtar lite ändå. Charmigt! 

Sedan går jag tillbaka till Avignon och besöker 1/2 -bron. Går längst ut på den där Annjeta och Fabien satt med ost och vin men inget bjuds för mig här! (Ni har väl inte glömt allas vår Agneta från Je m’apelle)! Går upp i stan. Påvedomen såg jag tillräckligt av igår nu sätter jag mig på ett litet torg och tar ett glas vin och vatten. 

Bakom mig stökar ett gäng norska män och kvinnor. Jag går till hotellet och vilar till det blir dags för middag. Jag äter min bästa middag ikväll just här på Restaurant & Cave à vin, Rue Galante, Avignon. Somnar och sover gott!