Ibland kan jag känna att det är en bok som ropar på mig! För något år sedan så var det grått och tråkigt hos mig och jag behövde något roligt att läsa. Jag brukar inte köpa så många feelgood böcker. Men nu var det en som kallade på mig. Jag tog ut den ur hyllan tittade på omslaget kände på den läste på baksidan. Författaren kände jag inte till men den touch av Frankrike, sorg och glädje som fanns där mellan pärmarna sade: Ta mig!

Det gjorde jag och gick hem satte mig i läsfåtöljen och började läsa. Det blev en underbar glädjefylld och tokig upplevelse. Jag följde den olyckliga Agneta på hennes resa. Det har jag inte ångrat. Har du missat det gå genast och låna eller införskaffa den på något sätt. Jag blir fortfarande glad när jag tänker på den boken. Nu har en fortsättning om Agnetas liv kommit. Jag är inte sen att läsa den. Den har dessutom fått bra recenioner.

Nu har jag dessutom läst på om författaren Emma Hamberg och gläds åt hennes framgångar.

”Je m’appel Agneta” heter första boken och den nya uppföljaren ”Au revoir, Agneta”.

Lite mat behöver du under tiden du läser så därför rekommenderar jag också den trevliga boken Au Pif! med mat och berättelser! Håll till godo!

Ibland blir en bok en bok som stannar hos dig även efter att du lagt den åtsidan.